lunes, 28 de noviembre de 2016
Sistemes operatius
Un sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador.
Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos, carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.
Tipus de sistemes operatius
Microsoft Windows és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft.
Ha arribat a dominar el mercat del PC, superant al Mac OS, que havia estat introduït prèviament. A partir d'octubre de 2009, Windows tenia aproximadament el 91% de la quota de mercat dels sistemes operatius client usats a Internet.
Linux és el sistema operatiu format pel Nucli del sistema operatiu Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest sistema operatiu.
Mac OS X, és una versió del sistema operatiu que utilitzen els ordinadors Macintosh, i que es basa en un nucli Unix.El sistema operatiu parteix de l'adaptació i posterior desenvolupament d'una combinació del BSD.
-
lunes, 21 de noviembre de 2016
Ports i drivers
Port de comunicació : Un port és una forma genèrica de denominar a una interfície per la qual diferents tipus de dades poden ser enviades i rebudes.
Driver o controlador de dispositiu : És un programa informàtic que permet al sistema operatiu d'un ordinador interaccionar amb un perifèric, fent una abstracció del maquinari i proporcionant una interfície -possiblement estandarditzada- per a poder-lo utilitzar.
viernes, 18 de noviembre de 2016
Dispositius perifèrics
- Perifèrics d'entrada :són tots aquells dispositius que, tot i formar part de l'ordinador, es troben fora del contenidor principal . Alguns exemples són : el scaner, el teclat, la webcam, el mouse, i el micròfon.
- Perifèrics d'eixida : Són dispositius disposats a treure informació del ordinador, o música, etc. Alguns exemples com : Altaveus, Impressora, Auriculars, pantalla i Tauler digital, encara que hi han molts més.
- Perifèrics d'emmagatzematge : Són els dispositius que emmagatzemen dades i informació per a que la CPU en pugui fer ús d'elles una vegada hagi estat eliminat de la memòria principal, ja que aquesta és volàtil. Alguns exemples són : Disc dur Gravadora de CD/DVD/Blu-ray/HD-DVD Targeta de memòria Cintes magnètiques Targetes perforades.
- Perifèrics d'entrada i eixida : Serveixen básicament per a la comunicació de la computadora en el medi extern.
jueves, 17 de noviembre de 2016
Estructures d'emmagatzematge.
Una partició és un tros d'un disc dur on es pot fer la instal·lació d'un sistema d'arxius. La partició és la divisió d'un disc dur real (maquinari) en un o diversos discs virtuals (programari).
Un fitxer és una entitat lògica composta per una seqüència de bytes, guardada per un sistema de fitxers situada a la memòria secundària d'un ordinador.
El sistema de fitxers és un mètode per emmagatzemar i organitzar fitxers d'ordinador i les dades que contenen per tal de facilitar-ne la localització i accés.
Les diferències en els sistemes d'arxius de Windows, de Mac OS i Unix, de manera que les aplicacions poguessin tenir accés a arxius en els sistemes d'arxius locals d'aquests tipus sense haver de saber a quin tipus de sistema d'arxius estan tenint accés
miércoles, 16 de noviembre de 2016
Arqiutectura d'un ordinador
Components més importants de l'arquitectura Von Neumann són:
La placa base: És la targeta de circuits impresos central a l'ordinador que conté el microprocessador, la memòria RAM del sistema, circuits electrònics de suport, la ROM i ranures especials (slots) que permeten la connexió de targetes adaptadores addicionals.
Ports de comunicació: És una forma genèrica de denominar a una interfície per la qual diferents tipus de dades poden ser enviades i rebudes.
Microprocessador o CPU: És un processador miniaturitzat fins al punt de fer possible de tenir un únic circuit integrat amb totes o la major part de les seves funcionalitats.
Memòria principal o RAM:
És la part de la memòria on s'emmagatzemen temporalment tant les dades com els programes que la unitat central de processamenestà processant o ha de processar en un moment determinat.
Memòria secundaria:
És el conjunt de dispositius i suports d'emmagatzematge, que conformen el subsistema de memòria d'un ordinador, al costat de la memòria principal.
Tarjeta Gràfica:
És un element habitual en quasi tots els ordinadors degut a les poques prestacions que ofereixen els adaptadors gràfics integrats a la placa base.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)